Wednesday, 5 December 2012

pasport antarabangsa..

hai..
hrmmm..n nak  tau x  npe aku entry kan tajuk seperti di atas??? Y Y Y.. cube teka hihihihi...xdela actualy saje2 je. tdh duduk boring2 dgn cik abg.. saje cerite2tp bukan cerite pasal cintan cantun ms dulu2 la.. cerite saje2 je berkenaan anak.. tetibe je aku terpikir n teringt ms aku g langkawi dulu...sian syhmi anak aku kna tingall sian die.. sob sob  menangis bile kenang kan . ibu dgn ayh berdating  anak nye kna tinggal jauh..trus dalam otak aku  nk g USS.. mmg dah lama kepingin nak g sana.. trus aku ckp gan abg aku  mcm ni bunyinye hehheh.. abg sian syhmi dulu kena tingal kan.. hrmm ape kata kite bawakdie g USS nak x?
 nak tau sbb knpe aku plan nak g sana??? naktau x??? sebab nye kat sana ade patung2 cartoon mesti budak2 suaka kan... trus aku decide nak g sana. cik abg pun ikut je hihihi... dalam pada tu die boleh pulak kata  ni bukan anak nye yg nak pgi tp maknye yg beria2... hahhahah.. aku pun ckpla bio la ... alalallalalallalal..sambil nanyi2xx... okla xnak la bebel panjang2 aku pun susun la ape yg perlu dibuat..  hrmm ok first sekali buat pasport hahhahah.. cmner kat atas tajuk tu.. okla..
kebetulan aritu ari selasa 4.12.2012 ade check -up syhmi kt klinik kena cucuk 1thn 5 bln,aku pun plan la sekali jalan g buat pasport sekali  kebetulan cik abg aku kerja luar (xjauh kt johor je) kat MUZIUM NEGERI JOHOR.. buat Ai.. sian die kna amik masa bekerja.. hrmm tu baru sayang..aku pun satu asik suh die teman je sian die.. tula aku i hati tikus xreti nak bawak keta..  nnt lain kali bawak sendiri keta tau amy(dalam ati aku marah  kuang2x...) takut sgt aku ni

hrmm lps g klnik aku trus g  taman setia tropika kat pejabat  imigresen  negeri johor..ms tupun baru kul 3 ptg..cpt je akukt klinik..pastu smpi je trus amik gmbr ktkedai2 kt situ.. amik gmbr cuci ke amik baru ke rm 10 mahal kan budak2nye pun rm10, kla pastu trus naik tingkat 7 xsilap aku.. mcm xramai org.aku ingt ramai.. trus g kaunter pegawai kt sana sususn kan n minta dokumen aku dgn syhmi je.. bapaknye xbuat kerr?/ tula lupa ic lagi..  geram aku @#$^&&~%@#/...k pas tu trus naik nombor trus g kaunter
sedang berurusan ye.. kejap ye dik sabar... nasib syhmi diam jee

smpat abg aku snap  sementara tungu  siap

sedang mengkey-in data aku..xsabarnya..n bagi sekali duit bayaran buat pasport dewasa rm 100 utk 2thn , kanak rm150 utk 5thn

tgk tu syhmi pegang no giliran.. mcm die je tuannye kan

wah wahh,.. ibu sempat lagi brgambar.. tgk u duduk senget bengek..muka aku dah la tembam GEMOKKS

ok lepas dah siap daftar kan, die suh g next kaunter utk mengambil resit bayarn pasport tad.. tungu xsmpi 5 minit dah dipanggil.lepas amik tu  die ckp suh tungu  1jam utk proses penyiapan pasport tu..akupun ape lagi.. mmgtime dah lapo kebetulan dah solat gla  makan,
jom tgk lagi gmboo aku snap hihihi...
kebetulan samapi je kedai  paberet aku syhmi pun tdo..penatagaknye td ms kt klinik..sian anak ibu.. nak kasi makan kok tdor

ni la  kedai  n ni la buku menu kedai ni... klo kawn aku dtg mesti aku g tmptni.. masakan die boleh la sedap gak, tmpt pun bersihh

tgk tu cik abg tgh pilih2 makanan.. suka die dgn aiskrim..

ala tolong... gemokknye pipi saya kembung dah..xsukaaaaaaaa...

ni muka keboringan  dgn  perut yg lapar, sabar yee...

tu dia yg aku dgn cik abg  oder.. 

 1. nasi putih + telur bungkus + ais kosong jer
2.  mee rebus + fresh orenn
actually  dienye  me rebus sedap gileeer...

nampak x nama restoran tu?? ni baru oder form   brape rm lum tau lg... tungu makan dulu baru bayo hihii..

tu die.. grrrrrrrrrrrruhhh.. berdengkur syhmi penat sgt, sempat lagi maknye snap gmbr sayang  ms makan..alo lo bucukkk


ok selesai makan,pas tu byo  trus kiteorg ke  tmpt tadi utk amik pasport dalam kul 4  dekat kul 5 cmtula..

ni die resit syhmi punyee...,nakamik pasport siap kna letak resit ni kt kaunter  11 xsilap aku

hah.. yg ni pulak resit ibunye.... smpi kauntert u rupanye xboleh  wakilkan..kna amik sendiri ownernye.. coz die nak cop jari dgn  sign  ibunye...

taraaaaaa.. dah siap dah aku punya pasport dgn syhmi hehhhe..ok ayah babai..ibu jalan2 dgn syhmi tau, ayah tingal tau hehehhe..mesti ayah ko menangis smbil keluar hingus syhmi..padan muka die sape suh tingal2 ic...


hrmm xsabarnye nak jalan2 bile dah siap pasport ni..  heheh....
p/s : kawan2 aku nak bagi tip ni sikit, sape2 nak g buat pasport  better g kt taman setia tropika senang, cepat, ramah mesra staffnye, boleh dpt dlm sehari je..hrmm lain tmpt mcm kt wisma  pgawai tu kata  dalam 2-3 hari siap, pekan rabu pun ade,,,

okla .. tu je ekkk... babai