Thursday, 17 May 2012

PinDah uma..


haii.. saje nak cerita hehheh..., lam sebenarnya xtulis2 ni kikiki

on 6 May 2012 ari ahad, aku telah pindah dari uma sewa kt tmn bukit mewah (uma sewa) ke taman pulai indah (uma sendiri). alahmadulilah.. pindah n ade gak uma baru AMIn.. syukur atas nikmat tuhan  bagi..aku bertolak dari uma mak angkt barang2 dr uma mak sprti  katil n hadiah2 ms aku jg perantin..  samapi je bkt mewah  kul 12 tghari cmtu la terus cuaca bertukar jd mendung.. ms nak angkt brg2 dari uma aku tu pun dah ujan selebat2nye.. abg aku gan kawan die pun xputus2 turun kan barang..mmg penat tu aku tgk peluh melimpah2 walaupun ujan xhenti2... mcm ujan rahmat pulak ms tu aku pindah.. whatever pun ati aku mcm berat nak pindah ke rumah baru, tp bile dh kt umabaru xnak kuar pulak best la pulak hehheeh.. ngade2 la aku ni weiii ihiks..samapi je  uma baru, trus rehat jap n kebetulan kuaga mak mentu apun dtg ramai giler uma aku penuhh... temikasih la dieorg yg tolong2.. xsampai ati aku tgk dieorg angkt brg2.. banyak pulak tu. paling membebankan ialah peti ais aku huhuhuhuu besooo kedabak... (hah tula belila beso kedabak kan dah susahkan org nk angkat ) hehhehehhe sowie ye org yg tolong angkt, nnt kit ebelanja ABC yer,, hehhehe...malam je kuaga blah abg aku buat bacaaan yasin gan tah,lil sekali atas uma baru la konon siap buat marhaban lagi.. bagusla sekurang2nye uma tu perlu diidi dgn ayat2 suci sebelum trus duduk situ hehhehe...sbelum aku gerak ke um abaru tu sempat la aku snap pics dgn owner uma sewa aku tu gan anak die.  tq kak shida  yg sporting moting hehheeh.. lain kli kite g jenguk uma sewa ni ek hehehhehhe ..ok bye2xx...