Friday, 31 May 2013

universal studio singapore...

Singapore..
cerite ttg singapore.. one of the interesting is USS.. semua org tegar n teruja nak g sana.. tp kna  pitis yang tebal... cm aku kebetulan  mmg teringin sgt2 nak pg sna, pgla  kebetulan aku pilih time ms tu time cuti hol  johor arikamis xsilap aku on 20.12.2012...
nk dijadikan cerite tiket pun dah lama aku beli n  buat pasport tu semata2 nak g uss heheheh...sebelum pg tu kna la standy kan duit.. syyptttt.. ingt bkn duit kite tau RM tp Sing Dollar tau.... katanye 2 kali ganda duit kite... jom tgk gmbr aku  tuko r duit..mengigil ms nak tuko...pd sesiapa yg nak tuko duit tu xsusah la kt mne2 je ade.aku tukar kt taman u je..

okla jomla kte layan2 gmbr2 yg sempat aku snap ms g USS ni...


the sasemee street, xsempat nk masuk, snap je la pintu depan kedai ni huk huk huk..


the monster rockk... kite lalu je.. mcm  xde ape2 je kt cni


sepanjang lalauan kt cni mmg ade bnyk building2 yg menarik2..okla tuh~~~


 salah satu pokok yg dibina kt cni, kata org kt cni ade kapal terbang kt atas pokok tu... tersangkut kot..


 ni ms laluan  nk pg TRANSFORMERS ... ternampak  some mcm colourful..... bile tgk dekat rupa2nye gelang... mahal tu $9.90 = rm23.265

 ni   lori saseme street .. comel2 brgnye.. tp bil ebelek punye belek bag punch kecik tu je $ 8.00 dollar... tp lawa tu.. sama la dgn harganye


 syhmi bergambar kejap depan patung2 saseme street bersama kawan2 nye hihihiihi..


 lepak kejap la... syhmi lending jap ..penat katanye..alo lo..cayang bucukk...


dlam kedai saseme street... xde ape yg nak dibeli,  bli key chain jela..
 salah satu kedai yg ade kt tepi2 ..ape tah ..aku xmsuk opn.. penat dah  n xckp masa lorr..


 nila punch bag yg aku katakan tadi.. comel kan hihihii...


ni car ni xsempat nak amik gambar secara dekat2...  xpela kte zoom dari jauh..  1, 2 3, Klik!!..


 ni la one of restaurant yg halal utk di makan... not bad...  hrmmm ala2 western food gitu... aku makn chiken roaster.....boleh la sedap n mengenyangkan


benti jap la.. ayah penat ni... jap amik gambooo..apela syhmi ckp tu???



 ni time table  show penguin ni, aku asik xsempat je nak tgk show ni...


 hah ni cik abg tgh tungu  jap aku msk toilet... jgn xtau, dalam  bilik air die mmg xde paip.. hah cmner tu??? klo sesiapa nak terb... @terk.... kena la tahan hahaha


aii..ayh tdo ker????\




kla kte sambung ye...bnyk sgt gmbr nak pos hehehhe...