Tuesday, 11 December 2012

skip hop animal backpack

 gara2 tgk budak sekolah pakai bag sekolah..aku pun teruja nak beli kana nak aku bag, walaupun syhmi blum beso..tp aku teruja sgt nak belikan die bag hehehhe... bile servey2 n tgk2 kt intenet...  aku ternamapak bag budak2 jenama SKIP HOOP...  bile search2 rupa2nye bag ni keluaran daripada US.... comel2 ade gambar2 haiwan hihihi...so aku pun ape lagi la search la cri terjumpa satu laman web ni. mmg paling murah n berpatuttan la bag  ni dgn harga die .. diejual rm49 siap pos... tu pundah dikirakan mahalkan... takut dgr.. kecik2 dah pakai bag mahal2 kan. dulu aku pakai bag biasa je siap koyak lagi.. akyu servey2 kt orglain nye blog harga die jual rm 90 keatas makk oii mahalnye..


http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=3713123918305989831#editor/target=post;postID=9149243733058942076

so far aku pun oder bag ni,  hrmm animal penguin..nk tgk x?? jap ek..
 ye yeah barang bag syhmi dah smpi.. ibuny epulak yg excited

 pos gun apos laju lagi 3 hari smpi, coz org yg jual ni kt sabah ke sarawak ek lupa la.. die amik terus dari US.. kena tungu punya la lama
 tu dia bag  skip hoop syhmi.. penguin comel x?
 tgk tu dpt bag terus pakai ek...
 xsabar die ye... insyallah dik..mudah2an jadi org  cerdik pandai ye diekk..

 KIP HOP penguin


ade lagi mcm2 jenis haiwan..  comel2 kan-)



bersepah ye dik syhmi..



Bersepah dik syhmi

entah bile la gmbr ni diambil ye.aku pun xingat hahaha.. okla xde ape nak ditulis.. jom kite layan karenah syhmi  hehehhe.. dah beso dah die.. tp nakal2 die ye.. dalam nakal2 die pun die seorg yang manja.. pintar dan cerdikk.. sian die main sorang2 oz ibu gn ayhnye bz.. sian die xde kawan.. smpi terguling sorang2 die



Tgk tu abis bakul kain disepah2 kan..abis la baju ibu dikkk



Abis itik gembo2 pun  tergoleng bagai… siap meniarap2 lagi… nak berenag ek…kata takot air dik??

 Naik pelampong la pulak, ibu nak ikut x hihihi….

 Muat gak adik  masuk dalam pelampung kan… hahahhah

Ok2 okla dik sian die xde kawan.. nnti sepah2 ibu jgk yg bersihkan n kemas…lain kali nnt kitemain2 kt luar ye dikk -))

Wednesday, 5 December 2012

pasport antarabangsa..

hai..
hrmmm..n nak  tau x  npe aku entry kan tajuk seperti di atas??? Y Y Y.. cube teka hihihihi...xdela actualy saje2 je. tdh duduk boring2 dgn cik abg.. saje cerite2tp bukan cerite pasal cintan cantun ms dulu2 la.. cerite saje2 je berkenaan anak.. tetibe je aku terpikir n teringt ms aku g langkawi dulu...sian syhmi anak aku kna tingall sian die.. sob sob  menangis bile kenang kan . ibu dgn ayh berdating  anak nye kna tinggal jauh..trus dalam otak aku  nk g USS.. mmg dah lama kepingin nak g sana.. trus aku ckp gan abg aku  mcm ni bunyinye hehheh.. abg sian syhmi dulu kena tingal kan.. hrmm ape kata kite bawakdie g USS nak x?
 nak tau sbb knpe aku plan nak g sana??? naktau x??? sebab nye kat sana ade patung2 cartoon mesti budak2 suaka kan... trus aku decide nak g sana. cik abg pun ikut je hihihi... dalam pada tu die boleh pulak kata  ni bukan anak nye yg nak pgi tp maknye yg beria2... hahhahah.. aku pun ckpla bio la ... alalallalalallalal..sambil nanyi2xx... okla xnak la bebel panjang2 aku pun susun la ape yg perlu dibuat..  hrmm ok first sekali buat pasport hahhahah.. cmner kat atas tajuk tu.. okla..
kebetulan aritu ari selasa 4.12.2012 ade check -up syhmi kt klinik kena cucuk 1thn 5 bln,aku pun plan la sekali jalan g buat pasport sekali  kebetulan cik abg aku kerja luar (xjauh kt johor je) kat MUZIUM NEGERI JOHOR.. buat Ai.. sian die kna amik masa bekerja.. hrmm tu baru sayang..aku pun satu asik suh die teman je sian die.. tula aku i hati tikus xreti nak bawak keta..  nnt lain kali bawak sendiri keta tau amy(dalam ati aku marah  kuang2x...) takut sgt aku ni

hrmm lps g klnik aku trus g  taman setia tropika kat pejabat  imigresen  negeri johor..ms tupun baru kul 3 ptg..cpt je akukt klinik..pastu smpi je trus amik gmbr ktkedai2 kt situ.. amik gmbr cuci ke amik baru ke rm 10 mahal kan budak2nye pun rm10, kla pastu trus naik tingkat 7 xsilap aku.. mcm xramai org.aku ingt ramai.. trus g kaunter pegawai kt sana sususn kan n minta dokumen aku dgn syhmi je.. bapaknye xbuat kerr?/ tula lupa ic lagi..  geram aku @#$^&&~%@#/...k pas tu trus naik nombor trus g kaunter
sedang berurusan ye.. kejap ye dik sabar... nasib syhmi diam jee

smpat abg aku snap  sementara tungu  siap

sedang mengkey-in data aku..xsabarnya..n bagi sekali duit bayaran buat pasport dewasa rm 100 utk 2thn , kanak rm150 utk 5thn

tgk tu syhmi pegang no giliran.. mcm die je tuannye kan

wah wahh,.. ibu sempat lagi brgambar.. tgk u duduk senget bengek..muka aku dah la tembam GEMOKKS

ok lepas dah siap daftar kan, die suh g next kaunter utk mengambil resit bayarn pasport tad.. tungu xsmpi 5 minit dah dipanggil.lepas amik tu  die ckp suh tungu  1jam utk proses penyiapan pasport tu..akupun ape lagi.. mmgtime dah lapo kebetulan dah solat gla  makan,
jom tgk lagi gmboo aku snap hihihi...
kebetulan samapi je kedai  paberet aku syhmi pun tdo..penatagaknye td ms kt klinik..sian anak ibu.. nak kasi makan kok tdor

ni la  kedai  n ni la buku menu kedai ni... klo kawn aku dtg mesti aku g tmptni.. masakan die boleh la sedap gak, tmpt pun bersihh

tgk tu cik abg tgh pilih2 makanan.. suka die dgn aiskrim..

ala tolong... gemokknye pipi saya kembung dah..xsukaaaaaaaa...

ni muka keboringan  dgn  perut yg lapar, sabar yee...

tu dia yg aku dgn cik abg  oder.. 

 1. nasi putih + telur bungkus + ais kosong jer
2.  mee rebus + fresh orenn
actually  dienye  me rebus sedap gileeer...

nampak x nama restoran tu?? ni baru oder form   brape rm lum tau lg... tungu makan dulu baru bayo hihii..

tu die.. grrrrrrrrrrrruhhh.. berdengkur syhmi penat sgt, sempat lagi maknye snap gmbr sayang  ms makan..alo lo bucukkk


ok selesai makan,pas tu byo  trus kiteorg ke  tmpt tadi utk amik pasport dalam kul 4  dekat kul 5 cmtula..

ni die resit syhmi punyee...,nakamik pasport siap kna letak resit ni kt kaunter  11 xsilap aku

hah.. yg ni pulak resit ibunye.... smpi kauntert u rupanye xboleh  wakilkan..kna amik sendiri ownernye.. coz die nak cop jari dgn  sign  ibunye...

taraaaaaa.. dah siap dah aku punya pasport dgn syhmi hehhhe..ok ayah babai..ibu jalan2 dgn syhmi tau, ayah tingal tau hehehhe..mesti ayah ko menangis smbil keluar hingus syhmi..padan muka die sape suh tingal2 ic...


hrmm xsabarnye nak jalan2 bile dah siap pasport ni..  heheh....
p/s : kawan2 aku nak bagi tip ni sikit, sape2 nak g buat pasport  better g kt taman setia tropika senang, cepat, ramah mesra staffnye, boleh dpt dlm sehari je..hrmm lain tmpt mcm kt wisma  pgawai tu kata  dalam 2-3 hari siap, pekan rabu pun ade,,,

okla .. tu je ekkk... babai


pelan uma ku syurgaKU...

ok kawan2 nak cerite sikit utk sambungan part uma ni

we will back again hihihhi, untuk kali ni nk cerite pasal pelan uma.. hrmm xpasal nak kena buat pelan uma, sedangkan ade uma kawasan aku tu  buat besar2 n cantik2 tp xkena pun buat pelan huhuhu..  by the way ms first aku nak renovate uma mmg cik abg aku nak buat plan.dah g mpjbt sekali utk  bayar  cukai harta, kebetulan ms tu time dieorg rehat pulak bahagian pelan.. dah xjadi tanya2..xpela... hrmmm samapi la alkisah aku gan cik abg pun lupa nk tnya2 pasal pelan.. smpila xbuat pelan hahahha.. satu hari smpila surat  saman utk buat pelan daripada mpjbt..apelagi la gelabah n kelam kabut la aku...

aku pun survey2 la nak buat pelan ni. mmg aku tau angaran utk buat pelan uma ni mmg  mahal , pelan sahaja rm1k ++.. melayang duit sekali lagi -((. tp xpela.. dalam pada tu jgk aku pg mpjbt utk tnya keterangan lebih lanjut mengenai pelan uma.aku g gan cik abg  pagi2 dah terpacak kt sana trus menuju kt   bahagian  BANGUNAN kata pak cik guard tu... tnya2 dgn  org mpjbt tu die kasi la  senarai2 akitek ni... then cik abg aku pun mula calling utk survey harga.. ade gak aku survey2 kat intenet ade satu ni aku tnya  bile dikira + n - semua sekali kosnye rm 2k lebih lepas diskaun die bagi rm 2100 ( duit akitek  rm600, duit enginering rm 350,  kos2mpjbt  baki daripad jumlah keseluruhannya) nama die Ssaiful die sebagai pelukis pelan n bukan akitek tp die kerja kt  akitek firm..ok gakla...
abg aku pun survey2 lagi utk mencari yg lebih murah.. bile tgk2 kt list yg mpjbt bagi tu terjumpa la satu ni.. n mmg  selalu buat  pelan.. akitek ni dah pencen  n masih aktif buat pelan adeoffice die kt  Tman Austin Perdana.ni alamat  akitek tu:-



A.Johari Chang Soon Hai, Haji
(BD/A 44)

No. 18-01, Jalan Austin Perdana 2/22
Taman Austin Perdana
81100 Johor Bahru
Negeri Johor Darul Takzim
Malaysia
Tel. 1 : 07-3510231
Tel. 2 :
Fax : 07-3510231
 
 
up`s lupa pulak nak  upload gmbr2 yg diambil.. asik membebel je aku nikan  nyet2x,.. k kejap yer...
 
tu die arkiteknye.. cik abg tgh bincang2..syyyttt aku diam2 sudah...

discuss ttg lakaran pelan uma

nampak tu.. pelan yg die buat bergulung2 klo aku yg buat pengsan mne retinye ahaks..


hah namapak tgn cik abg bebulu sikit hihihi.. sana sini  kt sana sini tunjuk lakaran pelan..

sempat lagi aku snap  salah satu  pelan customer yg lain

nila alamat dan nama ofis akitek tu, siap kt pelanygtelah dibuatnya

tu dia sign arkitek.. mahal tu..

 nila hasilnye pelan lakaran uma aku.. kejap je siapnye

yang di colourkan tu,... ruang n temopat yg telah dan akan aku buat hihihi..siap sekali dalam satu pelan

tertera sekali  nama cik abg & alamat uma aku. dengan tmpt kerja cik abg sekali.. 

cik abg tgh sign utk verifykan pelan aku

mcm susah je nak tiru sign die..panjang sangat tarik signnye..

iyeahhh... sign jgn xsign,kang x sah pelan uma ni.. sia sia je buat pelan mahal2x

ok ade sekali sign akitek tu

bukak luas sikit  pelan uma aku, dpt satu copy utk simpanan aku  hihihi





 klo nak tau pelan yg aku amik dgn arkitek ni semua sekali ialah rm 1700 xsilap aku  la... lupa la pulak hhiiiihihi... rupanye bnyk caj2 dalam buat pelan ni kan (duit enginering + akitek + mpjbt fee + denda) bayaran yg aku buat ni blum sekali  duit denda tau.. entah  brape tah kena.. ni pun tgh tunggu  approved daripada mpjbt...tunggu jela...



okla tu je dulu nnti kang aku entery lagi ek pasal pelan uma yer... coz lum sepenuhnye  lulus tp dah submit dah pelan aku kt mpjbt..lam gak  masa nye lebih kurang  ke 2 bulan mcm tu..adoiiiiiiiiiiii

ok la smbung lgi ye babai~  ~.. ^ _^

Sunday, 2 December 2012

Motor GP Sepang Oct 2012

 HAi... we were back again...
 hrmmm kali ini aku nk cerite pasal  motor GP yer... ni  xsemene2 aku kena ikut pulak cik abg..yela faberet die... yg suka kan motor besar... xpasal2 aku pulak tersangkut suka kat motor besar hehhehhe... masa aku g tu  siap aku amik cuti lagi ari isnin..saja sambil jalan2 kt kl..bnyk gak tmpt aku pg..tp xcukup masa nak soping la pulak... tula klo ikutkan  nafsu aku   alamatnye semingu la bercutii dok soping. tp dek kerna  kerja cik abg aku yg terlalu sibuk terpaksa la cuti sikit2x...
 hrmmm.. xpela janji I  lap u muah muah....  hrmm xbnyk yg aku boleh amik gambar la, kebetulan ujan teramat la lebat..sian syhmii... kepenatan dgn kna ujan lagi.. xpela sayang... tp nampaknye syhmi pun minat dgn permotoran ni  hihihihi

okla xnak cerite banyk..kite layan  gambar2 yg disnap ni ye...xbanyak pun, xsmpt g booth2 motor yg lain disebabkan ujan terlalu lebat huhuhuh

 
syhmi makan ape tu... makan jajan abg ye dikk-))

ayah nak sikit eh..

cayang ibu bucukk2 dahpenat ye sayang huhuhuh.. sian die..

tgk ayah ye..

tgk tu ibu senget2x...,masam je muka ayah

senyum sengih  cina 2tu.. suka la tu

motor idaman ayah..bile la dpt ni?/

ramainye org kat booth KAWASAKI  ni...

syhmi tdo..sian die penat...ujan pulak tu lebat selebatnya..

ms ni ujan  makin lebat... racing di stopkan xsmpi 20 pusingan..sekali die  ngepeng..perhhh  mmg best..terangakat

nampak x ujan lebat sana tu???

hai helli... ade camera la.. boleh x heli tu amik gmbr aku  x erk??

tu dia ramainye penonton..ni mesti minat gile kat motor kan  ngee~~~       

okla smpi cni je entri kali ni, on the next motor GP aku pasti pgi lagi.. dah jatuh cinta kat motor GP ni up`s... nanti cik abg marah pulak hihihih..okla


babai~ ~.. c u nxt time