Tuesday, 13 March 2012

kos bajet uma???

haii, salam petang..

 ni nak cerite la sikit pasal rumah baru,, hrmm mula2 nak masuk uma mmg pakai duit banyak adoiii.... tp nasibbaik la ade simpanan sikit. bajet2 cume 10k je, tp bile kira2 balik dekat 20k gak..mak oii banyak nye, tupun ade lagi nak kena buat, xpela aku buat yg asas je dulu wat pecah dapur, cornis, wireng gan grill.. tu dah setel la, tp bab wireng ni pulak,  actually kiteorg dpt lampu free utk dapur gan hall. tp dah cik abg aku pulak  memplan lain pulak
ape tah nak pakai lampu LED, hrmm wekend je aku  gan syhmi ikut ayhnye pusing 1 johor cari lampu LED.. hrmm dpt lajugak jumpa 1 kedai ni.. boleh la.. so insyallah dalam mingu n mingu depan 19hb march dah nak stat keje2 renovate uma aku hhuhuhhu.. semoga uma ku menjadi umaku syurga ku AMIN....insyallah..

syhmi demam..(((


alkisahnye...
btul syhmi nak masuk 9bln die demam lagi, sian die rasanye ni kali ke 2 di edemam teruk, masa die panas badan tu, ari ahad kat uma nenek die kat bp, bgn je tdo trus  kepala die panas, cuakgak aku.. ptg tu trus balik jb. o the way balik jb tu, abg aku singah la parit sulung farmasi nak beli kan ubt demam, tp  org yg kat farmasi tu ckp xboleh beli ubat klo bby bawah 1 thn.. aii peliknye aku,, sebelum ni boleh je. tp xtau la skrg ni cmner..pastu samapi je jb.. bdn syhmi makin panas. aku trus bagi die ubt demam  gan tuam kepala die. esknye dah kurang sikit aku hntr la uma kak intan
tp bile aku amik syhmi je panas giler bdn die.. gellisah aku..aku bincang gan hsbn bwak balik kg nak mintak urut gan air die..(saje aku nak tukar bawak g urut dulu sebelum g klinik) alhamdulilah syhmi demam kali ni xla lama sgt cuem 4 ari je. tp pas tu bile dah kebah panas die, muka gan bdn die kuar ruam2 merah2.. sian diesamapikan takut aku.. tp pas tu selang 2-3 ari terus baik.. alhamduliah  syukur sgt2.. cepat sihat & ceria ye dikk.. ibu sayang syhmi tau Muaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhh.. semoga syhmi menjadianak yg pintar, soleh  dan encem selalu AMIN..............